Vyplnením informácií o vozidle nám pomôžete nájsť vhodný produkt a poradíme Vám.
Kontaktné informácie
Informácie o vozidle
Obsah oznámenia
Ak máte záujem o okamžitú objednávku opravy a nepotrebujete poradiť, vyplňte prosím univerzálny objednávkový formulár
OK

Formulár bol úspešne odoslaný

Opravy riadiacich jednotiek do osobných a nákladných vozidiel
/ BLOG

Opravujeme riadiace jednotky ABS ESP MK61 so zárukou a úsporou až 60%

Opravujeme riadiace jednotky ABS ESP MK61 so zárukou a úsporou až 60%

 

V poslednej dobe sme u našich klientov zaznamenali vyššiu poruchovosť riadiacich jednotiek ABS ESP MK61. Najčastejšia porucha tohoto typu jednotky sa vykazuje chybovým hlásením 01130, ktoré varuje pred rizikom výpadku systému ABS/ESP. Spozornieť by mali predovšetkým vodiči vozidiel Škoda Octavia II (r. v. 2008 – 2009) a VW Golf V a VI (r. v. 2008 – 2012).  

Na čo slúži riadiaca jednotka ABS ESP MK61

Riadiaca jednotka ABS vykonáva výpočet, reguláciu, kontrolu a varovanie o chybách alebo závadách systému. Nepretržite zisťuje aktuálnu rýchlosť otáčania všetkých kolies. Z rýchlostí dvoch (najčastejšie) diagonálne umiestnených kolies určuje tzv. referenčnú rýchlosť vozidla, s ktorou porovnáva otáčky jednotlivých kolies. Týmto neustálym porovnávaním sa zisťuje aktuálne zrýchlenie, spomalenie a sklz každého z kolies.

Ak dôjde k zníženiu rýchlosti niektorého z kolies pod stanovenú hodnotu oproti referenčnej rýchlosti (začiatok blokovania kolies a strata adhézie), riadiaca jednotka odpustí bez ohľadu na polohu brzdového pedálu tlak z brzdy pomalšieho kolesa a ihneď po jeho roztočení tlak opäť napustí späť. Tak sa brzdenie približuje ideálu na hranici adhézie. Túto akciu sú systémy ABS (Anti-lock Brake Systém) schopné opakovať niekoľkokrát za sekundu a to po celú dobu brzdenia až do minimálnej rýchlosti, spravidla 4km/h, kedy sa systém ABS sám odpojí.

2

Porucha v riadiacej jednotke ABS? Nekupujte hneď novú

Hlási vám riadiaca jednotka ABS ESP MK61 chybové hlásenie 01130? Ako jeden z bezpečnostných systémov má vo vozidle svoju nezastupiteľnú úlohu. Pokiaľ sa objaví závada, jej riešenie je nevyhnutné. Vozidlo sa okamžite stáva nespôsobilým jazdy po verejných komunikáciách.

Nová riadiaca jednotka ABS ESP MK61 je veľmi drahá. Nekupujte novú, nechajte ju opraviť u nás a ušetrite až ⅔ ceny. Už pred troma rokmi vydal automobilový koncern Volkswagen výzvu pre vyššie uvedené vozidlá, aby kvôli chybe na riadiacej jednotke ABS ESP MK61 pre istotu navštívili servis.

Ak vlastníte vozidlo typu uvedeného v úvode článku, nemusíte mať strach, že by vášmu autu náhle zlyhali brzdy. Problém sa týka sprievodnej elektroniky, teda asistentov ESP (elektronická stabilizácia, ktorá dokáže zvrátiť potenciálny šmyk aplikovaním brzdnej sily na jednotlivé kolesá a obmedzením výkonu) a ABS (systém, ktorý zabraňuje blokovaniu kolies pri prudkom brzdení). Môžete zaznamenať iba stratu stability vozidla v niektorých krajných situáciách (pretáčavosť, nedotáčavosť, plné brzdenie). Samotné brzdy ale budú fungovať normálne.

15 rokov skúseností a istota záruky

Riadiace jednotky opravujeme už 15 rokov. Na každý opravený diel automaticky získate 12mesačnú záručnú dobu s možnosťou predĺženia až na 24 mesiacov. Úspešnosť našich opráv je u typických závad takmer 100%. Ak sa pozrieme na finančnú úsporu pri oprave vs. kúpe novej jednotky, je jasné, že pri takto vekovo pokročilých vozidlách sa vyplatí oprava.

 

Jakub
Jakub Špecialista na riadiace jednotky.
+421 432 901 191 (Vo všedné dni od 8:00 do 17:00)
Možno vás bude zaujímať
  • #Riadiace jednotky AdBlue
  • #Osobné vozidlá
  • #Najčastejšie chybové hlásenia
09.03.2024

Riadiaca jednotka AdBlue pre vozidlá Stellantis

Detail článku
  • #Riadiace jednotky ABS
  • #Najčastejšie chybové hlásenia
  • #Osobné vozidlá
12.01.2024

Detail článku
  • #Riadiace jednotky ABS
  • #Najčastejšie chybové hlásenia
  • #Osobné vozidlá
23.11.2023

Riadiaca jednotka BOSCH ABS 8.0: kľúčový prvok moderného bezpečnostného systému

Detail článku
  • #Aktuátory
  • #Najčastejšie chybové hlásenia
  • #Osobné vozidlá
  • #Nákladné vozidlá
26.10.2023

REA a SREA systémy - ako fungujú aktuátory a aké sú ich typické poruchy

Detail článku
guarantee ZÁRUKA 1 ROK s možnosťou predĺženia o 12 mesiacov
find Technická podpora k oprave ZADARMO
delivery Riadiacu jednotku u vás vyzdvihneme úplne ZADARMO
steps Rýchle vybavenie objednávky už v 3 krokoch
Načítanie
Späť hore